ARTIKKELITIETOKANTA
KÄKÖNEN
AINEISTOHAKU OPASTE SISÄLTÖ
 


Löytyi 118 artikkelia.

Unto Kupiaisen mietelyriikkaa.
   Linnavuori, Irma
   Aamulehti, 18.01.1964, s.

Unto Kupiainen - runoilija ja tutkija.
   Halttunen-Salosaari, Elina
   Aamulehti, 06.04.1969, s.

Lisiä Unto Kupiaisen bibliografiaan.
   Vallinkoski, J.
   Bibliophilos, 1971, s. 11-14, 22

Kaksi professoria, kaksi runoilijaa : V.A. Koskenniemi Unto Kupiaisen tuotannossa.
   Teppana, Hissu
   Bibliophilos, 2006, s. 63-68

Sotarunoutta.
   Viljanen, Lauri
   Helsingin sanomat, 12.05.1941, s.

Laulaja.
   Viljanen, Lauri
   Helsingin sanomat, 23.11.1942, s.

Unto Kupiainen poissa.
   Havu, Toini
   Helsingin sanomat, 05.06.1961, s.

Unto Kupiaisen työt Kesälahdella : vain kolme teosta puuttuu.
   
   Itä-Savo, 20.03.1975, s.

Unto Kupiainen: runoilija, tiedemies ja opettaja.
   Uusikylä, Martti
   Itä-Savo, 08.04.1979, s. 6

Evakkopöydän ääreltä.
   Kupiainen, Kerttu
   Itä-Savo, 08.04.1979, s. 6

Unto Kupiaiselle omistettu matinea Kesälahdella.
   
   Itä-Savo, 12.04.1979, s.

Kerttu Kupiainen - herkkien muistojen tallettaja.
   Uusikylä, Martti
   Itä-Savo, 14.12.1980, s. 6

Muistojen lanka on pitkä.
   
   Itä-Savo, 15.07.1984, s.

Unto Kupiainen oli muusain pappi ja tieteiden palvelija : tutkija Elina Halttunen-Salosaari Kesälahdella.
   Tirkkonen, Katri
   Itä-Savo, 19.07.1999, s.

Koko päivän ajan Kuppiisia : Kesälahti-viikonloppua laajennetaan.
   Tirkkonen, Katri
   Itä-Savo, 07.07.2000, s.

Kupiaisen runoissa pilkka kääntyy omaan nilkkaan.
   Tirkkonen, Katri
   Itä-Savo, 16.07.2000, s.

Kuppiiset kerää kansaa Kesälahdelle.
   Tirkkonen, Katri
   Itä-Savo, 10.07.2001, s. A7

Kuppiisten päätähtenä Kuppiinen itse : seitsemän uutta kantaesitystä.
   Tirkkonen, Katri
   Itä-Savo, 10.07.2002, s. A 18

Viidennet Kuppiiset näyttää runoilijan monet kasvot.
   Tirkkonen, Katri
   Itä-Savo, 13.07.2003, s. A14

Kupiaisen runoja, upeita sävellyksiä ja verevää tulkintaa Kesälahden Kuppiisissa : päiväjuhlan ohjelma humoristisine juhlapuheineen imaisi täyden salin yleisöä mukaansa.
   Myllys, Kati
   Itä-Savo, 20.07.2003, s. A3, A12

Ei minun tieni ole yksi tie vaan polut sadat ristiin vie.
   
   Itä-Savo: Joululiite, 1971, s.

Unto Kupiainen - runon "Rikas mies".
   Paajanen Kyllikki
   Joulukannel, 1984, s. 17 - 19

Joutsenlaulu.
   Kesälahti, Timo
   Kaltio, 1961, s. 116-117

Filosofian tohtori Unto Kupiainen, kirjallisuuden tutkija ja kriitikko.
   
   Karjala, 20.11.1949, s.

Kirjallisuusprofessorin "piilopirtti" Lehtoniemessä.
   
   Karjalainen, 1958, s.

Prof. Unto Kupiainen 50-vuotias.
   
   Karjalainen, 1959, s.

Unto Kupiainen elämän laulajana.
   
   Karjalainen, 1960, s.

Professori Unto Kupiainen in memoriam.
   
   Karjalainen, 1961, s.

Unto Kupiaisen muisto elää Kesälahden kotiseututyössä.
   Paajanen, Kyllikki
   Karjalainen, 1961, s.

Unto Kupiaisen kuolemanlyriikasta.
   Linnavuori, Irma
   Karjalainen, 1961, s.

Unto Kupiaisen "muusa" Kesälahden Varmonniemessä.
   
   Karjalainen, 1962, s.

Muuan näkymä Unto Kupiaisen runouteen.
   Linnavuori, Irma
   Karjalainen, 1962, s.

Kaksi runoa.
   Kupiainen, Kerttu
   Karjalainen, 1966, s.

Unto Kupiaisen kirjasto siirtyy Kesälahdelta Tampereen Yliopistoon
   
   Karjalainen, 04.06.1972, s.

Kesälahden kirjastossa avattiin Kupiais-näyttely.
   
   Karjalainen, 20.03.1975, s.

Unto Kupiaisen muistomatinea tiivistunnelmainen.
   
   Karjalainen, 17.04.1979, s.

Toivomus kunnalle : Unto Kupiaisen muistomerkki Kesälahdelle.
   
   Karjalainen, 31.03.1983, s.

Varmon kesäyliopiston professori.
   Paajanen, Kyllikki
   Karjalainen, 08.04.1984, s. 8

Kalasteleva kansanmies, runoilija ja kirjallisuudentutkija Unto Kupiainen.
   Pakarinen, Iiris
   Karjalainen, 13.07.1984, s. 12

Salamasotaa runoilijan vaimona.
   Väisänen, Ritva
   Karjalainen, 06.08.1995, s. 13

Unto Kupiaisen runoja riittäisi useaksi kesäksi.
   Itkonen, Anja
   Karjalainen, 15.07.1999, s.

Uppiit Kuppiiset.
   Itkonen, Anja
   Karjalainen, 25.07.1999, s.

Jo toiset kuppiiset Kesälahdella.
   Itkonen, Anja
   Karjalainen, 05.07.2000, s. 12

Loistava Kuppiiset sykähdytti aitoudellaan : tapahtuma laajeni konsertiksi ja ruonoillaksi.
   Rouvinen, Mia
   Karjalainen, 16.07.2000, s. 15

Unto Kupiaisen kirjan Paavo-poika asuu yhä Niittylahdessa : Haavin jalanjäljillä ja tuolilla Pyhäselän rantamilla.
   Korkatsu-Palo, Anita
   Karjalainen, 07.02.2001, s. 18

Näitä Kuppiisia halutaan kuulla : kantaesityksiä ja toiverunoja.
   Itkonen, Anja
   Karjalainen, 10.07.2001, s. 17

Kuppiiset tarjoaa runoillan, elokuvan ja 7 kantaesitystä.
   Suomalainen, Sirpa
   Karjalainen, 10.7.2002, s. 13

Runoilija Unto Kupiaisen monet kasvot viidensien Kuppiisten teemana : monen mielialan kuvaajan runoista riittää ammennettavaa.
   Rouvinen, Mia
   Karjalainen, 12.07.2003, s. 16

Filosofian vihtori : kun johtajan sekarotuinen piski varasti ja söi opettajan joulukinkun.
   Tuominen, Vesa
   Karjalainen, 16.07.2003, s. 13

Tupa täyteen - ihan vain runollisesti : Kuppiiset ei ole lähtenyt sirkushuvien ja sidosryhmäjatsailun tielle, ja hyvä niin.
   Kononen, Suonna
   Karjalainen, 20.07.2003, s. 9

Kuppiisia ei tänä vuonna.
   Itkonen, Anja
   Karjalainen, 29.07.2004, s. 17

Runoilijan kylä on kaunis mutta nyt jo hiljainen.
   Rouvinen, Mia
   Karjalainen, 28.07.2005, s. 3

Mysteeri nimeltä Kupiainen : pirstomielinen filosofian vihtori teki Koskenniemestäkin humoristin.
   Itkonen, Anja
   Karjalainen, 13.09.2009, s. 16

Unto Kupiaista juhlitaan näyttävästi.
   Suomalainen, Sirpa
   Karjalainen, 20.04.2009, s. 11

Unto Kupiaisen kanssa Varmon markkinoilla.
   Itkonen, Anja
   Karjalainen, 20.07.2009, s. 6

Runot elävät sävellyksinä.
   Sallinen, Heli
   Karjalainen, 09.12.2017, s. B2-3

Unto Kupiainen kirjallisuudentutkijana.
   Haltsonen, Sulo
   Karjalainen viesti, 1962, s. 1-4

Unto Kupiainen.
   Montonen, Paavo
   Karjalan aamu, 1973, s. 4-6, 7, 22

Lapsenmieli.
   Kupiainen, Unto
   Karjalan maa, 24.12.1946, s. 1

Vappumasurkka Unto Kupiaisen mukaan.
   Vuorela, Erkki
   Karjalan maa, 01.05.1974, s.

Pohjois-Karjalan luonto inspiroi musiikintekoon : Pave Maijanen ammentaa luovia voimia Kesälahdelta.
   Kumpulampi,Kari
   Karjalan maa, 05.12.2000, s. 9

Unto ja Yrkki kesäjuhlien kunniavieraana.
   
   Karjalan maa, 24.07.2009, s. 15

Unto Kupiaisen kirje WSOY:lle.
   Kupiainen, Unto (Haavi)
   Kirjailija, 2005, s. 15

Unto Kupiainen piti Väinämöistäkin humoristisena hahmona.
   
   Koti--Karjala, 16.09.2009, s. 3

Pontikankeittäjä Topi runoilijan muusana.
   
   Koti-Karjala, 24.05.2000, s. 32

Soutaja Laulukivellä.
   
   Koti-Karjala, 18.10.2006, s. 11

Kirjakahvilassa muisteltiin Unto Kupiaista.
   
   Koti-Karjala, 07.03.2009, s. 9

Kukka ja kraateri -kirja julkaistiin Kesälahdella : Unto Kupiainen - kaksijakoinen kulttuuripersoona.
   Mustonen, Veijo
   Koti-Karjala, 04.11.2011, s. 8-9

Unto Kupiaisen elämänkerran toinen osa julki ensi perjantaina.
   Ala-Nikkola, Maija
   Koti-Karjala, 24.11.2017, s. 5

Unto kupiaisen muisto elää Kesälahden kotiseututyössä.
   Paajanen, Kyllikki
   Kyläjuhlat, 1983, s. 12

Kirjailijan piilopaikka.
   Komu, Eija
   Kägi, 2006, s. 22-23

Lyyrikko ja hänen velipuolensa.
   Marjanen, Kaarlo
   Parnasso, 1951, s. 83-85

Haavin pohjalta.
   Marjanen, Kaarlo
   Parnasso, 1953, s. 73-74

"Olemisen suuri tarkoitus"
   Lappalainen, Pekka
   Parnasso, 1955, s. 78-80

Rajain särkijä. Aaro Hellaakoskesta ja hänen elämäkerrastaan.
   Marjanen, Kaarlo
   Parnasso, 1955, s. 1-14

Pääministeri muisteli "syntisen" hauskaa opiskeluaan Varmossa : Kesälahti tarvitsee entistä enemmän valtiovallan tukitoimia.
   
   Pohjois-Karjala, 14.09.1982, s. 15

Unto Kupiainen ja Kesälahti.
   
   Puruvesi, 1964, s.

Kesälahden laulu, runoilijan kotiseuturakkauden välitön ilmaus.
   Kupiainen, Kerttu
   Puruvesi, 1966, s.

Unto Kupiaisen tuotanto esiteltävänä Kesälahdella.
   Sutinen, Anna-Maija
   Puruvesi, 13.03.1975, s.

Unto Kupiaisen tuotannosta havaintoesitys Kesälahdella.
   OL
   Puruvesi, 26.03.1975, s.

Muisto elää kesälahdella: Unto Kupiaisen syntymästä 70 vuotta.
   Sutinen, Anna-Maija
   Puruvesi, 05.04.1979, s.

Unto Kupiainen - runoilija ja professori.
   Varpio, Yrjö
   Puruvesi, 19.07.1984, s.

Unto Kupiainen oli suuri opettaja.
   Sorsa, Kalevi
   Puruvesi, 19.07.1984, s.

Kupiais-iltaa Myllytuvalla. "Voihan sen noinkin ymmärtää -"
   
   Puruvesi, 23.08.1993, s. 3

Kerttu nosti Unton takaisin elämään.
   Hakkarainen, Sinikka
   Puruvesi, 22.07.1999, s. 8

Kuppiiset jälleen menestys : "Soutaja" antoi tapahtumalle syvyyttä.
   Ilvonen, Annukka
   Puruvesi, 25.07.2002, s. 7

Juhlakuppiiset soi koko skaalalla : kantaesityksiä kuusi, edelliskesien "valitut" mukana.
   Ilvonen, Annukka
   Puruvesi, 14.07.2003, s. 6

Kesälahti-seuran puheenjohtaja Leila Luukkainen : ensi vuonna kunnon juhlat Unto Kupiaisen kunniaksi.
   Paakkinen, Heimo
   Puruvesi, 03.04.2008, s. 9

Kirjan ja ruusun päivää Kesälahdella : "Kukka ja kraateri" syntyi lukijaluotsiksi runon ja kirjallisuustieteen jäljille.
   Ilvonen, Annukka
   Puruvesi, 07.05.2009, s. 7

Paperille piirtyi muutakin kuin runoja : Unto Kupiaisen kouluajan piirroksia nähtävillä Kesälahdella.
   Kuuramaa, Merja
   Puruvesi, 10.09.2009, s. 9

Satavuotissynttäreillä muisteltiin runoilijaa, Varmon "rohvessööriä" : Unto Kupiaisen juhlavuosi käynnistyi.
   Ilvonen, Annukka
   Puruvesi, 16.04.2009, s. 10

Unto Kupiaisen elämä ja kirjoitukset laajasti esillä Kesälahden kirjastossa.
   
   Puruvesi, 17.08.2009, s. 2

Teräväsilmäinen tarkkailija ja yhteishengen nostattaja.
   Stranden, Tiina
   Puruvesi, 17.09.2009, s. 1, 8-9

Unto Kupiaisen runoutta kohti kuroteltiin Varmon tantereilla.
   Stranden, Tiina
   Puruvesi, 23.07.2009, s. 8-9

Myllytuvan ladossa asteltiin kolmen miehen jäljillä.
   
   Puruvesi, 23.07.2009, s. 9

Unto Kupiainen on vuoden nimi Kesälahdella : "jokin jää, jokin vaihtuu uuteen".
   Ilvonen, Annukka
   Puruvesi, 25.05.2009, s. 26

Kylä on voimissaan runojen maisemissa.
   Ilvonen, Annukka
   Puruvesi, 25.05.2009, s. 27

Unto Kupiainen - runon ja rajan mies.
   Kupiainen, Kerttu
   Rajaseutu, 1973, s. 243-247

Kolme runoilijanääntä.
   Kajava, Viljo
   Suomalainen Suomi, 1944, s. 559

Runoilijakuoro.
   Pekkanen, Toivo
   Suomalainen Suomi, 1946, s. 267-268

Runoutta.
   Suomi, Vilho
   Suomalainen Suomi, 1947, s. 274-275

Runon seulat.
   Eräpuu, Eero
   Suomalainen Suomi, 1948, s. 178-180

Kupiaisen lyyra.
   Ate
   Suomalainen Suomi, 1949, s. 181-183

Kireyttä ja elämänmyönteisyyttä.
   Lybäck, Holger
   Suomalainen Suomi, 1951, s. 54-55

Klassikon kuvan luonnos.
   Hormia, Osmo
   Suomalainen Suomi, 1954, s. 36-38

Peeveli ja muita peipposia.
   Peromies, Aarno
   Suomalainen Suomi, 1959, s. 51-52

Kevyesti.
   Rantasalo, Kyösti
   Suomalainen Suomi, 1960, s. 504

Unto Kupiainen haastattelijan haavissa
   Sargon
   Suomen Kuvalehti, 1947, s.

Kirjallisuuden tutkimusta.
   Oinonen, Yrjö
   Valvoja, 1945, s. 376-378

Runoutta.
   H.K-s
   Valvoja, 1946, s. 376-379

Runoutta.
   Oinonen, Yrjö
   Valvoja, 1946, s. 161-162

Runoutta.
   V.A.K.
   Valvoja, 1948, s. 54-55

Runoutta.
   Wehanen, Kyllikki
   Valvoja, 1948, s. 242

Runoutta.
   V.A.K.
   Valvoja, 1951, s. 86

Kirjallisuutta.
   V.A.K.
   Valvoja, 1961, s. 127-128

Runoutta.
   V.A.K.
   Valvoja-Aika, 1942, s. 391-393

Unto Kupiainen Hissu Teppanan silmin.
   Partanen, Tarja
   Viikko Pohjois-Karjala, 01.10.2009, s. 10

Unto Kupiainen kirjallisuudentutkijana.
   Haltsonen, Sulo
   Virittäjä, 1961, s. 408-411

 
© copyright Joensuun kaupunki